3 manieren om je feestje op te leuken

Nederlandse feestjes staan bekend om hun nogal stoffige imago: iedereen in een kring met wat kaas en worst op tafel. De spannendste gespreksonderwerpen die voorbijkomen zijn het weer, hoe het op school/werk gaat en het nieuwe kapsel van je tante. Wil jij nou eens een écht leuke verjaardag vieren? In deze blog lees je 3 tips om jouw feestje tot een groot succes te maken.

Speel een spelletje

Je denkt nu waarschijnlijk: wat is er nou leuk aan een saai, ouderwets bordspelletje? Er zijn tegenwoordig echter hartstikke veel leuke gezelschapsspelletjes op de markt. Sommige vereisen denkvermogen en strategie zijn daarom extra hilarisch wanneer jullie wat op hebben. En voor de actievelingen onder ons zijn er ook genoeg spellen die fysieke activiteit vereisen. Ook multiplayer games op een spelcomputer zoals de Nintendo Switch zijn altijd een groot succes. 

Waterpijp

Dit is misschien wat minder geschikt voor je familie, maar des te meer voor je vriendenkring. Goede gesprekken voeren in een kring en omstebeurt een hijs nemen van de shisha. De tabak is verkrijgbaar in verschillende smaken, dus je kan het safe spelen met de smaak aardbei, maar je kan ook gaan voor een smaak als energy of mojito. Je kan er een huren, maar een waterpijp kopen is tegenwoordig ook niet meer zo duur.

Organiseer een themafeest

Voor degenen die het graag over the top hebben is een themafeest een superleuk idee, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Kies een thema wat je leuk vindt en vraag je gasten zich te verkleden aan de hand van dit thema. Leuke voorbeelden zijn een pyjamafeest, disco fever of foute party, niks is te gek, dus wees creatief! Bedenk activiteiten rondom het thema, zorg voor leuke versiering en zorg voor passende hapjes. Succes gegarandeerd!