Geslaagde laatste schooldag

lasergame kinderfeestje

Aan het einde van het schooljaar, zo vlak voor de zomervakantie laten we de teugels altijd een beetje vieren. Sommige scholen gaan dan op schoolreisje, maar ik vind dat die kinderen altijd al hard genoeg werken. Daarbij hebben ze al 6 weken weg van school zijn voor de boeg. Daarom organiseren we met ons team altijd iets binnen school. Het is al Juli, dus bijna altijd is het dan mooi weer.

Mooi weer

Althans, mooi weer… Meestal is het mooi weer. We hadden voor dit jaar een zeskamp georganiseerd. We hadden alle leerlingen al een briefje mee naar huis gegeven waarop stond dat de ouders hun kinderen die dag in zwemkleding naar school moesten sturen. Alles leek geregeld tot we 2 dagen van tevoren de weersverwachting checkten. 14 graden, bewolkt. 5mm regen verwacht en dat zou allemaal in de middag gaan vallen. Paniek. We haalden de kinderen in zwemkleding naar school om lekker spelletjes op het schoolplein te gaan doen met in ons hoofd het idee dat het ontzettend mooi weer zou worden en dat we zonnebrand moesten regelen in plaats van paraplus. Er moest een alternatief worden bedacht en wel onmiddellijk.

Geweldig alternatief

Er moest iets binnen geregeld worden vanwege het rotweer die dag en een zeskamp met water was natuurlijk geen optie. Goddank konden we nog de gehuurde springkussens annuleren. Uiteindelijk was het een van de stagairs die met het idee kwam om te gaan lasergamen. We konden 2 dagen van tevoren gewoon nog bestellen en het werd nog optijd geleverd ook. Ik had geen idee dat dat kon maar uiteindelijk hebben we de hele school verbouwd met de kinderen. De tafels gingen aan de kant. De lichten gingen uit. De kasten werden  midden in het lokaal gezet. We konden nog wat attributen huren zoals discolampen en een rookmachine en het was net echt!

Lasergamen: een absolute aanrader

Het magische voor de kinderen was dat hun saaie schoolgebouw ineens een echte lasergamearena was geworden. Dit was duidelijk een veel groter succes dan welk schoolreisje dan ook en het was nog stukken goedkoper ook. Zeker als je de kinderen erbij betrekt om de lasergame op te zetten, dan scheelt dat een hoop werk. Je hoeft immers alleen alles even te checken op veiligheid. Mocht je dus nog een activiteit zoeken voor het eind van het schooljaar zonder afhankelijk te zijn van het weer? Ga lasergamen!